Op de weegschaal…

Zo… Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw zijn voorbij… Alle schuimpjes, pepernoten, chocola, marsepein, 3-, 4- of zelfs 5-gangen diners, oliebollen en appelflappen zijn opgegeten en… de rust is teruggekeerd.

Maar naast lekker(s) eten draaien deze feesten toch in wezen om andere dingen. Zo ben ik tijdens Sinterklaas ook erg blij met de mooie reacties op wat ik geef, rijm of in elkaar knutsel, ontdek ik met Kerst steeds weer opnieuw wat er aan rijkdom in het door ons geromantiseerde kerstverhaal zit en denk ik na over de mooie momenten van het oude jaar én over mijn dromen voor het nieuwe jaar. Dat maakte de afgelopen maand tot een boeiende tijd. Alles ging even ‘op de weegschaal’: wat wil ik, wat zijn Gods plannen voor mij, wat is goed voor mezelf en ons gezin, hoe kan ik iets betekenen voor anderen om me heen, welke verlangens streef ik na en wat laat ik los.

Mijn nieuwe vriend Google

Ook voor Je bent een Parel, was dit interessant. Vlak voor de kerstdagen had ik een marketinggesprek en in de eerste week van dit jaar had ik met iemand anders ook zo’n soort gesprek. Het duizelde me daarna aan alle kanten. Voor iemand die erg veel van pen en papier houdt en tegen wil en dank met grote regelmaat achter de laptop zit, zijn zulke gesprekken vol onbekende termen. Zo werd bijvoorbeeld over Google gepraat alsof het een persoon is (“Google houdt van …”, “… anders begrijpt Google het niet”, “je moet Google duidelijkheid geven”). Een erg mooie term was ‘content’: wat ik doe moet ‘content’ (= inhoud) hebben, zo laat ik zien dat ik wat te vertellen heb wat van waarde is. Verder kwam ik er tijdens deze gesprekken achter dat ik me (nog steeds…) op teveel verschillende dingen richt en dat ik een groot deel van mijn tijd moet gaan besteden aan netwerken, pr-en, social media en vooral veel tijd moet investeren in mijn nieuwe vriend(in?) genaamd Google.

2014

Alles neem ik mee het nieuwe jaar in. Een jaar waarin ik mezelf niet gek wil maken met het idee dat elk moment van wat ik doe ‘nuttig’ moet zijn. Ik hoop in 2014 vooral mijn tijd en talenten goed te beheren. Niet met de nadruk op veel dingen doen, maar op de juiste dingen doen.

Ik wil graag eindigen met iets met veel ‘content’. Marcel Koning en Adriaan Roest hebben woorden van David uit Psalm 143 op muziek gezet. Ik mocht de demo inzingen en vind het lied erg mooi geworden. Je vindt het op www.woordenvanwaarde.nl. Je kan een stukje beluisteren of gratis het hele nummer downloaden als je je inschrijft.

Ik wens iedereen een goed 2014 toe!

Lieve groetjes, Marieke