Kindertheater Je bent een Parel biedt een uniek filmproject aan

Duik je mee in de Bijbel met Hannah en Nienke? Met een decor van levensgrote bijbelverhalen in zand beleven Hannah en Nienke een avontuur. Dit avontuur bestaat uit drie filmpjes die zowel op dezelfde dag als op verschillende dagen gebruikt kunnen worden.

Tussen de filmpjes door voeren de kinderen opdrachten uit om verder te komen in het verhaal. Deze opdrachten kunnen (met de juiste spullen) zowel thuis als met een groepje uitgevoerd worden. De filmpjes worden opgenomen op een unieke locatie: namelijk de Zandverhalen in Elburg. Interesse en/of vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons.

Zeer geschikt voor (deels) online Vakantie Bijbel Weken, maar ook voor kerken die de kinderen wat leuks en leerzaams mee willen geven. Of kijk en puzzel gezellig met je gezin!

Prijs per organisatie is €50,-. De filmpjes zijn ook als gezin te bestellen, dan zijn de kosten €7,50.

Voorstelling

Lieve Soraida

 

 

De voorstelling Lieve Soraida is gemaakt voor de organisatie Compassion. Lieve besluit als ze wakker wordt om niet naar school te gaan en ze sluit zichzelf op in haar kamer.

Omdat ze zich verveeld, bekijkt ze de map over hun nieuwe sponsorkind Soraida uit de Dominicaanse Republiek. In het begin denkt Lieve dat het heerlijk moet zijn om te wonen op een tropisch eiland. Maar uiteindelijk probeert Lieve samen met de kinderen in de zaal uit hoe het is om in armoede te leven. Omdat Lieve graag iets wil geven aan Soraida besluit ze haar mooiste speelgoed in te pakken. Dan ontdekt Lieve dat het mooiste wat ze aan Soraida kan geven niet haar speelgoed is, maar dat liefde, gezondheid, de mogelijkheid om naar school te gaan en bovenal gebed de allermooiste cadeaus zijn. Het bijbelse principe om je naaste lief te hebben als jezelf, komt in deze voorstelling naar voren.

De voorstelling Lieve Soraida is vooral geschikt voor gezinsdiensten en is een laagdrempelige manier om met het werk van Compassion bekend te raken. Voor meer informatie over Compassion, zie: www.compassion.nl

Direct boeken

Voorstelling

Goed genoeg!

 

 

Hoe durf je jezelf te laten zien als je dat lastig vindt en net verhuisd bent?

Mila zit in groep 6 en is net verhuisd. In haar nieuwe woonplaats opent haar moeder een kringloopwinkel. Mila vindt het moeilijk om nieuwe vrienden te maken en is vooral te vinden tussen de spullen die in de kringloopwinkel gebracht worden. Ze beschouwt zichzelf eigenlijk een beetje als ‘tweedehands’. Met de spullen in de kringloopwinkel beeldt ze zich vaak in dat ze iemand anders is. Iemand die knapper is en alles beter kan en die veel vrienden heeft.

Dan vindt ze in een doos in de winkel haar oude kinderbijbel. Ze ontdekt dat de verhalen in de Bijbel over hele gewone mensen gaan, die met Gods hulp heldendaden verrichten. In het verhaal van Gideon herkent ze zichzelf. En God had zelfs een plan met Gideon! Bij Mila ontwikkelt het besef dat ze goed genoeg is en dat ook zij met Gods hulp een held kan zijn. Uiteindelijk bedenkt ze de naam voor de kringloopwinkel: Goed genoeg!

Direct boeken

Voorstelling

Woestijn-

geheimen

Je bent een Parel - Woestijgeheimen

 

Past bij het VBW thema van de HGJB: Duik met ons dieper in het verhaal van Mozes!

Woestijngeheimen is een bijzondere muziektheatervoorstelling. Het thema was een echte uitdaging, want breng maar eens het verhaal van Mozes en 40 jaar reizen door de woestijn samen in 60 minuten.

Op een zolder is van alles te vinden: oude spullen, herinneringen, stof, maar ook wijze lessen… Ga mee met het volk Israël en hun reis door de woestijn. Beleef mee door muziektheater wat Gods plannen zijn en hoe Hij Israël en ook ons steeds verder leidt, stap voor stap. Interactief, enthousiast en ook serieus: de voorstelling Woestijngeheimen laat een uur lang dit bijzondere verhaal uit de Bijbel tot leven komen.

Woestijngeheimen is heel geschikt voor kerken en basisscholen. Ook zijn er mogelijkheden voor aansluitende (muziek)lessen voor de verschillende basisschoolklassen. Mail ons gerust voor meer informatie!

Direct boeken

Kerstvoorstelling

Licht aan!

 

 

Wat betekent Kerst voor jou en mij vandaag de dag?

Sophie vraagt zich af waarom er zoveel problemen zijn in de wereld. Waarom gaan er zoveel dingen mis? Waarom worden mensen ziek? Waarom doen dingen soms zo’n pijn? Waarom is het soms zo donker?

In Licht aan! ontdekt Sophie samen met de kinderen de betekenis van Kerst en hoe het kerstverhaal past in het grote verhaal van de Bijbel. Een klein kindje dat kwam, midden in de donkere nacht, midden in een wereld vol problemen. Hij loste niet direct alle problemen op, maar kwam wel naar ons toe, midden in die problemen. Licht in het donker. Een teken van hoop. Hij deed het licht aan.

Licht aan! is een interactieve muziektheatervoorstelling over het kerstverhaal. De voorstelling neemt de kinderen mee in het kerstverhaal en laat ze denken over de betekenis van kerst vandaag de dag.

Direct boeken

Praktische informatie

Tijdsduur voorstelling:
Lieve Soraida: 35-40 minuten aaneensluitend, gevolgd door een sponsoroproep (5 minuten)

Goed genoeg!: 40-45 minuten, pauze mogelijk

Woestijngeheimen: 60 minuten, pauze mogelijk

Licht aan!: 45 minuten, naar verwachting (voorstelling is op dit moment in ontwikkeling)

Doelgroep Lieve Soraida: geschikt voor groep 1 – 8, alleen te boeken voor diensten waar ook volwassenen bij zijn

Doelgroep Goed genoeg!: geschikt voor groep 1 – 8, kerndoelgroep groep 3 – 8.

Doelgroep Woestijngeheimen: geschikt voor groep 1 – 8, kerndoelgroep 3-8, zeer geschikt voor basisscholen

Doelgroep Licht aan!: geschikt voor groep 1 – 8, kerndoelgroep 3-8

Kosten:
Lieve Soraida: €175,-, excl. de helft van de reiskostenvergoeding (€0,21 p.km. vanaf woonplaats speler: Emmeloord/Harderwijk). De overige kosten voor deze voorstelling worden betaald door Compassion.

 

Goed genoeg!: €325,- excl. reiskostenvergoeding (€0,21 p.km. vanaf woonplaats speler: Arnhem/Harderwijk)

Woestijngeheimen: €450,- (we komen met twee spelers) excl. reiskostenvergoeding  (€0,21 p.km. vanaf woonplaats spelers: Harderwijk/Arnhem/Kampen/Emmeloord)

Licht aan!: €325,- excl reiskostenvergoeding (€0,21 p.km. vanaf woonplaats speler: Arnhem)

Bij meerdere voorstellingen op dezelfde dag wordt een korting van 50% op de tweede en elke volgende voorstelling gegeven.

Groepsgrootte:
aantal kinderen per voorstelling in overleg, vanwege het interactieve karakter is er 1 begeleider nodig per 10 kinderen

Opbouwtijd vooraf: circa 1,5 uur

Speelvlak:
• minimaal 3,5 meter breed en 2,5 meter diep
(indien mogelijk op een podium)
• tussen het speelvlak en de voorste rij
minimaal 1,5 meter ruimte
• ruimte om tussen de kinderen door te gaan
(bijv. door middel van een gangpad)

Benodigdheden
• 1 stroompunt nodig in de buurt van het speelvlak
• waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van de geluidsinstallatie van de organisatie (een headset nemen we altijd zelf mee).

Indien het nodig is dat Kindertheater Je bent een Parel zelf een geluidsinstallatie verzorgt, geeft dit een meerprijs van €50,-.

Ik werk graag vanuit een persoonlijke benadering, mochten er speciale wensen zijn, neem gerust contact met me op!

De voorstellingen zijn zeer geschikt voor basisscholen en het kerkelijk kinderwerk en is goed in te passen in een kindermiddag, vakantiebijbelweek of gezinsdienst. Ook volwassenen zullen meegenieten!