Voorstelling

Lieve Soraida

 

De voorstelling Lieve Soraida is gemaakt voor de organisatie Compassion. Lieve besluit als ze wakker wordt om niet naar school te gaan en ze sluit zichzelf op in haar kamer.

Omdat ze zich verveeld, bekijkt ze de map over hun nieuwe sponsorkind Soraida uit de Dominicaanse Republiek. In het begin denkt Lieve dat het heerlijk moet zijn om te wonen op een tropisch eiland. Maar uiteindelijk probeert Lieve samen met de kinderen in de zaal uit hoe het is om in armoede te leven. Omdat Lieve graag iets wil geven aan Soraida besluit ze haar mooiste speelgoed in te pakken. Dan ontdekt Lieve dat het mooiste wat ze aan Soraida kan geven niet haar speelgoed is, maar dat liefde, gezondheid, de mogelijkheid om naar school te gaan en bovenal gebed de allermooiste cadeaus zijn. Het bijbelse principe om je naaste lief te hebben als jezelf, komt in deze voorstelling naar voren.

De voorstelling Lieve Soraida is vooral geschikt voor gezinsdiensten en is een laagdrempelige manier om met het werk van Compassion bekend te raken. Voor meer informatie over Compassion, zie: www.compassion.nl

Direct boeken

Voorstelling

Goed genoeg!

 

Hoe durf je jezelf te laten zien als je dat lastig vindt en net verhuisd bent? Mila zit in groep 6 en is net verhuisd. In haar nieuwe woonplaats opent haar moeder een kringloopwinkel. Mila vindt het moeilijk om nieuwe vrienden te maken en is vooral te vinden tussen de spullen die in de kringloopwinkel gebracht worden. Ze beschouwt zichzelf eigenlijk een beetje als ‘tweedehands’. Met de spullen in de kringloopwinkel beeldt ze zich vaak in dat ze iemand anders is. Iemand die knapper is en alles beter kan en die veel vrienden heeft.

Dan vindt ze in een doos in de winkel haar oude kinderbijbel. Ze ontdekt dat de verhalen in de Bijbel over hele gewone mensen gaan, die met Gods hulp heldendaden verrichten. In het verhaal van Gideon herkent ze zichzelf. En God had zelfs een plan met Gideon! Bij Mila ontwikkelt het besef dat ze goed genoeg is en dat ook zij met Gods hulp een held kan zijn. Uiteindelijk bedenkt ze de naam voor de kringloopwinkel: Goed genoeg!

Direct boeken

Voorstelling

Woestijngeheimen

Je bent een Parel - Woestijgeheimen

 

Deze voorstelling past heel goed bij het VBW thema van 2019: Schatrijk!

Woestijngeheimen is een bijzondere muziektheatervoorstelling. Het thema was een echte uitdaging, want breng maar eens het verhaal van Mozes en 40 jaar reizen door de woestijn samen in 60 minuten.

Op een zolder is van alles te vinden: oude spullen, herinneringen, stof, maar ook wijze lessen… Ga mee met het volk Israël en hun reis door de woestijn. Beleef mee door muziektheater wat Gods plannen zijn en hoe Hij Israël en ook ons steeds verder leidt, stap voor stap. Interactief, enthousiast en ook serieus: de voorstelling Woestijngeheimen laat een uur lang dit bijzondere verhaal uit de Bijbel tot leven komen.

Woestijngeheimen is heel geschikt voor kerken en basisscholen. Ook zijn er mogelijkheden voor aansluitende (muziek)lessen voor de verschillende basisschoolklassen. Mail ons gerust voor meer informatie!

Direct boeken

Praktische informatie

Tijdsduur voorstelling:
Lieve Soraida: 35-40 minuten aaneensluitend, gevolgd door een sponsoroproep (5 minuten)

Goed genoeg!: 50 minuten, pauze mogelijk

Woestijngeheimen: 60 minuten, pauze mogelijk

Doelgroep Lieve Soraida: geschikt voor groep 1 – 8, alleen te boeken voor diensten waar ook volwassenen bij zijn

Doelgroep Goed genoeg!: geschikt voor groep 3 – 8, kerndoelgroep groep 3 – 8.

Doelgroep Woestijngeheimen: geschikt voor groep 1 – 8, zeer geschikt voor basisscholen

Kosten:
Lieve Soraida: €175,- excl. 9% BTW en excl. de helft van de reiskostenvergoeding (€0,21 p.km. vanaf woonplaats speler: Emmeloord/Harderwijk). De overige kosten voor deze voorstelling worden betaald door Compassion.

 

 

Goed genoeg!: €325,- excl. 9% BTW en excl. reiskostenvergoeding (€0,21 p.km. vanaf woonplaats speler: Arnhem/Harderwijk).

Woestijngeheimen: €450,- (we komen met twee spelers) excl. 9% BTW en excl. reiskostenvergoeding  (€0,21 p.km. vanaf woonplaats spelers: Harderwijk/Arnhem/Kampen/Emmeloord)

Bij meerdere voorstellingen op dezelfde dag wordt een korting van 50% op de tweede en elke volgende voorstelling gegeven.

Groepsgrootte:
aantal kinderen per voorstelling in overleg, vanwege het interactieve karakter is er 1 begeleider nodig per 10 kinderen

Opbouwtijd vooraf: 1,5 uur

Speelvlak:
• minimaal 3,5 meter breed en 2,5 meter diep
(indien mogelijk op een podium)
• tussen het speelvlak en de voorste rij
minimaal 1,5 meter ruimte
• ruimte om tussen de kinderen door te gaan
(bijv. door middel van een gangpad)

Benodigdheden
• 1 stroompunt nodig in de buurt van het speelvlak
• waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van de geluidsinstallatie van de organisatie (een headset nemen we altijd zelf mee).

Indien het nodig is dat Kindertheater Je bent een Parel zelf een geluidsinstallatie verzorgt, geeft dit een meerprijs van €50,- (excl. 9% BTW).

Ik werk graag vanuit een persoonlijke benadering, mochten er speciale wensen zijn, neem gerust contact met me op!

De voorstellingen zijn zeer geschikt voor basisscholen en het kerkelijk kinderwerk en is goed in te passen in een kindermiddag, vakantiebijbelweek of gezinsdienst. Ook volwassenen zullen meegenieten!