Kindertheater Je bent een Parel bestaat sinds 2012 en is opgezet door Marieke Sleurink-van Egmond. Met haar ervaring in het onderwijs als dramadocent en een opleiding voor kindercoach als bagage maakt ze voorstellingen die kinderen uitdagen om mee te doen.

Sinds 2017 heeft Kindertheater Je bent een Parel vier spelers. Hieronder stellen ze zich voor. Hun enthousiasme, creativiteit en hart voor kinderen maken elke voorstelling tot een waardevolle belevenis.

Alinda Blotenburg

Hoi mooie lezer!

Mijn naam is Alinda Blotenburg. Ik heb een passie voor God en creativiteit, wat ik het liefste uit door te zingen, muziek te maken, te dansen en te spelen. Ik vind het heerlijk om op deze manier verhalen te vertellen. Daarbij vind ik het ontzettend tof dat God ons meeneemt in Zijn verhaal. Creatief bezig zijn met de Bijbel helpt me Gods verhaal dieper te begrijpen en God beter te leren kennen.

In dit alles zie ik ook Zijn liefde voor kinderen terug. En in kinderen, zowel grote als kleine, zie ik God. Met name als ze de moed vinden om te zijn zoals ze bedoeld zijn. Ik hoop en bid dat wat ik doe ze hier een stukje dichterbij brengt.

Op dat moment verheugde Jezus Zich in de geest en zei: Ik dank U, Vader, dat U deze dingen voor wijzen en verstandigen verborgen hebt, en ze aan jonge kinderen hebt geopenbaard. Ja, Vader, want zo was het Uw welbehagen. Lukas 10:21

Lotte Demming

Hallo, mijn naam is Lotte Demming!

Kindertheater Je bent een Parel is voor mij een manier om kinderen te laten voelen dat ze welkom zijn. Dat ze geliefd zijn. Jezus zei niet voor niets “Laat de kinderen tot Mij komen”.

Door spelenderwijs de kinderen te laten zien wie Jezus is, hoop ik een deel van het fundament te leggen waarop ze later terug kunnen vallen.

Ik hou zelf erg van humor, ben enthousiast en creatief en zet dit dan ook graag in tijdens voorstellingen.

Marieke Sleurink

Je bent een Parel - Marieke Sleurink

Al van kinds af aan hou ik erg van acteren en zingen. De spanning van een voorstelling, een podium om wat te mogen vertellen en alles wat er mogelijk is met theater vind ik heerlijk.

Ik ben altijd op zoek naar de avonturen die God voor me in petto heeft en Je bent een Parel is een groot avontuur geworden. In 2012 ben ik hiermee gestart en sinds 2017 heb ik drie spelers erbij!

Ik ervaar mezelf als een enthousiaste, creatieve duizendpoot. Ik ben vaak met verschillende dingen tegelijk bezig. Maar wat bij alle dingen die ik doe de onderliggende boodschap is, is dat iedereen waardevol is en er recht op heeft om geliefd te worden. Het is mijn hoop dat mensen Gods liefde ervaren en dat die passie voelbaar is door alles wat ik doe. Vandaar ook de naam Je bent een Parel.

Marleen van der Duin

‘Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is.’ (Spreuken 22:6) 

In de jonge levensjaren wordt het geloofsfundament gelegd. Interactief kindertheater is een prachtig kanaal voor een stevig fundament.

De bijbel is best ingewikkeld. Het is vaak al moeilijk te begrijpen voor volwassenen. Theater is een mooi middel om het iets begrijpelijker te maken. Ook Jezus maakte veel gebruik van beeldende verhalen. Het is de brug tussen de bijbel en het echte leven.

Ik ben dankbaar en vind het geweldig dat ik bij Je bent een Parel mag spelen! Lekker in het stuk kruipen en het stuk samen met de kinderen spelen, dat is voor mij heel belangrijk. Kinderen zijn heel puur in hun reactie en iedereen doet op zijn eigen manier mee. Dat geeft het stuk kleur.

Ik hoop snel bij jullie te mogen spelen! Dan maken we er een veelkleurig stuk van!